Wie we zijn en wat we doen

Het ontstaan

Oprichters Roland Goethals en Isabelle Vanhaecke verrijkten 15 jaar geleden hun leven met een Engelse bulldog pup: JEFKE. Een pracht van een bulldog met een heel zacht karakter en met een heerlijke eigenwijze koppigheid … zoals een bull hoort te zijn.

Toen Jefke 10-jaar was, kwam er een tweede Engels bulletje bij: MAURICE. Jefke ontfermde zich over Maurice alsof het zijn eigen zoon was en ze waren echt de beste vrienden. Jefke was de rustzelve en Maurice had energie voor drie. Jefke temperde de energie wat af van Maurice en Maurice hield Jefke, door zijn speelsheid, jonger dan hij was. Ze vulden mekaar echt perfect aan

.

 

Helaas kwam die donkere dag op ons pad dat niemand wil meemaken: Jefke overleed op de gezegende 12-jarige leeftijd aan een tumor in zijn buik, zo groot als een tennisbal. Onze Maurice, in de fleur van zijn leven aan twee-jarige leeftijd, treurde enorm en er was geen troosten aan: Roland en Isabelle moesten op zoek gaan om een bulletje van leeftijd te adopteren, zodat Maurice een nieuw en rustig speelkameraadje zou hebben. Zo werd LEWIS (een bull van 6 jaar) geadopteerd uit een asiel voor bulldoggen in Limburg.

Lewis mankeerde zogezegd niets maar eenmaal thuis, werd er 2 maand lang elke dag een bezoek aan de dierenkliniek gebracht. Hij was blind op 1 oogje en zijn 2de oogje werd gelukkig nog gered, maar hij had ook last van artrose en heupdysplasie. Dag in, dag uit werd er tijd besteed aan de nodige fysiotherapie en verzorging om zijn leventje draaglijker te maken. Lewis zat helaas ook vol van de allergieën en ook dit was een ganse zoektocht via dermatologen om dit onder controle te krijgen. Er werd geen cent gespaard om Lewis helemaal te laten openbloeien en inderdaad hij bloeide volledig open…

Maar dan gebeurde terug iets dramatisch… Maurice zat op een mooie lentedag een wild konijn achterna in de tuin en liep zonder nadenken de straat op. Het kwam tot een botsing met een voorbijrijdende vrachtwagen waardoor zijn schedel letterlijk in 2 brak. Weken heeft zijn leven aan een zijden draadje gehangen, in de dierenkliniek… echt op leven na dood. Tijdens zijn ellenlange revalidatie strijd beloofden Roland en Isabelle dat, als Maurice deze veldslag levend en gezond zou doorstaan, zij zich volledig zouden inzetten om andere bulletjes in nood te helpen. Wetende dat ze Lewis ook gered hebben en hem zo zijn tweede kans op geluk ook hadden gegeven, gaf hen zo’n voldoening dat zij toekomstgericht bullen-in-nood zouden helpen.

Een mirakel gebeurde: Maurice herstelde na heel veel operaties. Er werd een dagelijks dagboek bijgehouden over de genezing van Maurice en die werd gevolgd door heel wat bullenliefhebbers. Roland en Isabelle hielden zich aan hun woord en adopteerden al snel nog een bulletje in nood: MAX. Hij werd door omstandigheden door een man afgestaan op 1-jarige leeftijd en kort erna kwam ook BARRY in het gezin. Barry had 2 gescheurde kruisbanden en had ook een heel lange revalidatie te ondergaan. Zij gaven hun 4 Engelse buldoggen alle liefde van de wereld, die letterlijk en figuurlijk helemaal openbloeiden.

Omdat hun 4 eigen schatten het zo goed hadden, zijn ze overgegaan tot het oprichten van een VZW: het hart van Roland en Isabelle zijn groot genoeg om nog meerdere bullen-in-nood op te vangen. Mensen die door omstandigheden niet meer voor hun huisvriend konden zorgen, kunnen bij hen terecht om hun bulletje naar een nieuwe gouden mand te gidsen. Eind april 2019 werd de VZW De MLM-Bullies opgericht. De beginletters van de 4 eigen Engelse bulldoggen hebben de naam van de VZW gevormd: Maurice, Lewis, Max en Barry: verkort MLM-B…ullies.

In 2019 werden er 34 Engelse en Franse bulldoggen vol passie opgevangen, medisch in orde gezet en herplaatst. Alle zorg aan deze viervoeters gebeurt in hun vrije tijd, want beroepsmatig baten zij in Nieuwpoort-Bad een bakkerij uit; Roland en Isabelle onderhouden meestal het nachtwerk, terwijl zoon Brecht en schoondochter Anaïs samen met andere verkoopsters overdag verder de bakkerij runnen. Overdag houden ze zich dan voortdurend bezig met het runnen van hun MLM-Bullies-opvanghuisje, die een officieel erkend rasgebonden dierenasiel is met als erkenningsnummer HK30306441, goedgekeurd en onder controle van de Vlaamse overheid FOD Dierenwelzijn.

Het is gegroeid uit passie en liefde voor dit mooie ras. Een uitgelopen hobby door de hoge nood aan opvang.

De dankbaarheid en onvoorwaardelijke liefde dat zij van alle geredde bulletjes mogen ontvangen – dag in, dag uit & keer op keer – geven hen de moed en de vleugels om op dit ritme verder te gaan om zoveel mogelijk Franse en Engelse bulletjes-in-nood liefdevol te blijven opvangen en te helpen begeleiden naar een nieuw gouden mandje. Het feit dat iemand de stem moet zijn van deze onschuldige wezentjes met een kloppend hartje, geeft hen de vleugels om dag in dag uit klaar te staan om hen op te vangen met hart en ziel.

Ons team

Roland Goethals

Isabelle Vanhaecke

Hoe wij werken

De bulletjes worden geheel kosteloos opgevangen van mensen die door omstandigheden niet meer voor hun hondje kunnen zorgen. In een liefdevolle en huiselijke kring worden ze verzorgd. Ze worden bij opvang steeds volledig onderzocht in een erkende dierenkliniek. Als het nodig is, worden de hondjes medisch volledig in orde gezet en laten we de nodige operaties uitvoeren. Ieder bulletje die het opvanghuisje verlaat, heeft zo de garantie dat hij/zij op dat moment gezond is verklaard, alle wettelijke vaccinaties toegediend hebben gekregen en ook gesteriliseerd of gecastreerd is, tenzij het om medische redenen of ouderdom niet meer is aangewezen.

Elk hondje die in de opvang terechtkomt en die terug verlaat, verdient eindelijk rust en er mag dus nooit nog mee gefokt kunnen worden. Sowieso dragen hondjes die in een asiel terechtkomen een rugzakje en een verhaal met zich mee… Daarom verdienen de hondjes eindelijk rust in hun nieuwe, warme gezinnetje.

Aankomst in ons opvanghuisje
Elk nieuw hondje die in het bullenhuisje toekomt wordt eerst opgenomen in de quarentaineafdeling,Daar worden de eerste zorgen toegediend indien nodig ,verder laten we het hondje tot rust komen.Afspraak wordt gemaakt in de dierenkliniek voor een volledige check-up
Bezoek aan de dierenkliniek
Bij aankomst in de dierenkliniek wordt elk hondje medisch onderzocht,bloed wordt afgenomen en gecontroleerd. De reutjes en teefjes worden gecastreerd en gesteriliseerd. Als wordt vastgesteld dat er medische ingrepen moeten gebeuren wordt dit uitgevoerd zodat elk bulletje volledig in orde wordt gesteld.
Plaatsing in een nieuw gezin
Lorem ipsum dolor sit amet, mea ei viderer probatus consequuntur, sonet vocibus lobortis has ad. Eos erant indoctum an, dictas invidunt est ex, et sea consulatu torquatos. Nostro aperiam petentium eu nam, mel debet urbanitas ad, idque complectitur eu quo. An sea autem dolore dolores.
Bezoek aan de dierenkliniek
Bij aankomst in de dierenkliniek wordt elk hondje medisch onderzocht,bloed wordt afgenomen en gecontroleerd. De reutjes en teefjes worden gecastreerd en gesteriliseerd. Als wordt vastgesteld dat er medische ingrepen moeten gebeuren wordt dit uitgevoerd zodat elk bulletje volledig in orde wordt gesteld.
Revalidatie
Lorem ipsum dolor sit amet, mea ei viderer probatus consequuntur, sonet vocibus lobortis has ad. Eos erant indoctum an, dictas invidunt est ex, et sea consulatu torquatos. Nostro aperiam petentium eu nam, mel debet urbanitas ad, idque complectitur eu quo. An sea autem dolore dolores.

De bullen worden liefdevol opgevangen, worden medisch in orde gesteld en worden begeleid naar een nieuw gouden mandje. De lat voor adoptie ligt zeer hoog: eerst vindt er een uitgebreid gesprek plaats met toekomstige adoptanten, bezoeken we in de mate van het mogelijke de woning en wordt er een screening gedaan aan de hand van een adoptie-kandidaat-formulier.

Enkel en alleen als Roland en Isabelle hun eigen bullen Maurice, Lewis, Max of Barry daar zouden plaatsen, mag een bulletje ter adoptie naar het betreffende toekomstig adoptiegezin. Eenmaal het bulletje geplaatst is, is er bovendien opvolging van het betreffende bulletje voorzien.

Samen sterk

Roland en Isabelle doen dit volledig vrijwillig in hun vrije tijd, puur uit passie voor dit fantastische mooie ras. Omdat MLM-Bullies een rasgebonden asiel is, zijn er helaas geen subsidies van de overheid en staan zij volledig zelf in voor alle kosten die gepaard gaan met de opvang van deze hondjes in nood. Daarom is het natuurlijk altijd fijn als onze volgers ons werk in ons opvanghuisje waarderen en een warm hart toedragen door vrijblijvend een gift te schenken of door meter of peter te worden van het MLM- Bullies-opvanghuisje.

Dit geeft Roland en Isabelle uiteraard de moed en financieel de mogelijkheid om verder te gaan in wat zij doen met passie: ” het redden van franse en engelse bulldoggen-in-nood”. Ook de vele mentale steun en lieve reacties op hun foto’s van hun volgers, vinden zij van heel belangrijke waarde want de Rescue wereld is mentaal een heel harde wereld.